Malzemeler:
Yarım kilo taze barbunya
1 adet orta biy soğan
3 adet yeşil biber
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
Barbunyalar bir tencerede bir taşım suda kaynatılır ve süzülür.Soğan ve biberler küçük doğranarak ayçiçek ve zeytinyağ karışımında kavrulur.Bir diş sarımsakta eklenip kavrulur ve barbunyalar ilave edilip üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su koyulur.Arada bir suyu kontrol edilir ve gerekirse sıcak su ilave edilir.Bir adet kesme şeker ilave edip, tuzuda ayarlanır ve yumuşayana kadar pişitilir.Tencerenin altıkapatıldığında bir miktar daha zeytinyağ dökülüp dinlendirilir.Servis tabağına aldığımızda üzerine ceviz dökülür ve servis edilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder