11 Temmuz 2014 Cuma

Çilek Reçeli

Malzemeler:
1 kilo çilek
5 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Yarım limon
Çileklerimizi iyice yıkayıp süzülmesini sağlayalım.Çileklerimizin yeşil yapraklarını kesip ayıralım.

Geniş bir tencereya çilekleri koyalım ve şekeri üzerine döküp suyunu bırakmasını bekleyelim.
Tenceremizi kısık ateşe koyup 1 bardak suyu ekleyelim.Ağır ağır pişerek kıvamını almasını bekleyelim.Tadını kontrol ederek şekerini az bulursanız bu arada ilave edebilirsiniz.Tahta bir kaşıkla reçeli alıp yukarıdan tencereye dökerek akışını kontrol edelim yoğun bir şekilde ağır ağır akıyorsa reçel olmuştur.Yaklaşık 1-1, 5 saat pişirme süresi var.Tencerenin altını kapattığınızda yarım limonun suyunu reçelinize sıkıp karıştıralım.Buzdolabında cam bir kavanozda muhafaza edelim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder