4 Temmuz 2014 Cuma

Muhallebili Kadayıf

Malzemeler:
250 gram kırık tatlı kadayıfı
1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
2 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 yumurta sarısı
2 su bardağı şeker
1 çubuk vanilya
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 kutu krema

Kadayıfımız ve ceviz tereyağ ile kavrulur.Diğer tarafta süt içine bir yumurta sarısı koyup iyice karıştıralım.Şeker, un, nişasta, vanilyayı koyup muhallebimizi pişirelim.Pişen muhallebiye bir kutu krema ilave edip karıştıralım.Tepsimizin altına kavurduğumuz cevizli kadayıgın yarısını yayalım üzerine muhallebinin hepsini boşaltalım üzerine kalan kadayıfımızı yayalım ve buzdolabında dinlendirelim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder