Malzemeler:
500 gram tel kadayıf
250 gram tereyağ
150 gram ceviz içi
Şerbeti İçin:
7 su bardağı su
5 su bardağı şeker
Yarım limon
Tepsimizi iyice tereyağ ile yağlayıp, kadayıfın yarısını tepsiye yayalım ve ceviz içinin hepsini üzerine serpelim.Tereyağın yarısını küçük parçalar halinde üstüne sık aralıklarla dizelim.Kalan kadayıfı üzerine yerleştirelim ve kalan yağıda üsrüne aynı şekilde yerleştirip fırında kızarana kadar pişirelim.Diğer taraftan şerbeti için su ve şekeri iyice kaynatıp yarım limon suyunu ilave edelim.Tatlımız soğuk şerbetimiz oda sıcaklığında olmalı şerbeti tatlımıza dökelim ve arada üzerini kaşıkla bastırarak şerbeti iyice çekmesini sağlayalım.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder