2 Temmuz 2014 Çarşamba

Vişne Soslu Vanilyalı Muhallebi

Malzemeler:
1 litre süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
1 cubuk vanilya ( veya marketlerde satılan damla sakızlı vanilya kullanabilirsiniz. ) 
1 su bardağı şeker
1 su bardağı vişne
Vişne veya istediğiniz herhangi bir sos ( evdeki reçelinizi biraz sulandırarak kullanabilirsiniz. )
1 paket vişneli jöle



Tencereye şeker, un,nişasta ve vanilya koyulup karıştırılır ve süt ilave edilip sürekli karıştırarak göz göz olup kaynayana kadar pişirilir.Kaselerimizin alt kısmına bisküvi veya bir dilim kek koyalım, üzerine vanilyalı muhallebimizi paylaştıralım üzerine vişne sosumuzu üstüne tekrardan muhallebi koyalım.Diğer tarafta vişneli jölemizi üzerindeki tarife göre hazırlayalım ve içine çekirdeklerini çıkardığımız vişneleride koyalım ve muhallebinin üzerine jölemizi döküp buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder