Malzemeler:
3 adet yufka3 adet patlıcan
3 adet kabak
3 adet patates
2 su bardağı bezelye
500 gram dana kuşbaşı et
Karabiber, nane
Beşamel Sos:
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Etlerimizi düdüklü tencerede önce sıvı yağ ile kavurup sonra su ilave edip pişirelim.Patatesleri küp doğrayıp bezelye ile haşlayalım.Patlıcan ve kabaklar sıvı yağda kızartılır.Dilerseniz aynı tavada hepsi birden de sotelenebilir.Bir küçük boy soğanı doğrayıp etleri ilave edip kavuralım diğer sebzeleride koyup tuzunu ayarlayıp baharatlarını koyalım.
Yufkayı dörde bölelim ve bir parçayı bir kasenin içine yayalım.
Hazırlanan harç yufkanın içine doldurulup kenarları üste kapatılır ve tepsiye ters çevrilip kaseden çıkartılır.
Bu tariften12 porsiyon çıkıyor.Beşamel sosu hazırlayıp pişirelim ve üzerlerine paylaştıralım.Fırın verip kızarmaya yakın üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edelim ve kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder