8 Temmuz 2014 Salı

Vişne Kompostosu Konservesi

      Evde konserve yapmayı denediniz mi? Merak etmeyin yapması çok basittir.Hazır katkılı meyve sularını çocuklarınıza içirmektense evde doğal, katkısız meyve suları yapabilirsiniz.Kış hazırlığı için mükemmel tabi kışa kadar içmeden bekleyebilirseniz.
Malzemeler:
Bu Tariften 7 kavanoz (her biri 1 litre) çıkıyor.
2 kilo vişne
Her kavanoz için 3 yemek kaşığı toplam 21 yemek kaşığı şeker
Su 
     Vişneleri saplarından ayırıp iyice yıkayalım ve süzülmeye bırakalım.Ölçü için bir kavanoza 4 parmak yüksekliğinde vişne koyun her kavanoz için 3 yemek kaşığı şeker ilave edip üstten iki parmak boşluk kalacak şeklinde boşluk bırakarak su dolduralım ve bu ölçü doğrultusunda tencerede kaynatıp sıcakken kavanozlara doldurup hemen kapaklarını sıkıca kapatalım ve bir havlu üzerine ters çevirip bir gece iyice soğuyana kadar bekletelim.Kapaklardan sızıntı olmaması çok önemli havluya sızan olmuşsa muhakkak işlemi tekrarlayın ve kapağı değiştirin.Soğuyan konservelerimiz açılmadığı sürece bir sene dayanır.Aynı işlemi diğer meyvelerede uygulayabilirsiniz.Kapağı açmadan biraaz ılık suda kavanozları ters bırakırsanız rahat açabilirsiniz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder