Geçen gün çocuklarım kızarttığım kabakları yemek istemediler.Bu duruma çok üzüldüm ve kızarttığım kabakların üzerine başemel sos hazırlayarak değişik bir sunum elde ettim ve çocuklarda börek niyetine bayıla bayıla yediler.İşte kabak gratenim...
Malzemeler:
2 orta boy kabak
1 çorba tabağı un (kabakları una bulayıp kızartmak için)
Kızartmak için sıvı yağ
Sos için;
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
Tuz
Üzeri için kaşar peyniri rendesi
Üzeri için bir çorba kaşığı çörekotu
Üzeri için kaşar peyniri rendesi
Üzeri için bir çorba kaşığı çörekotu
Kabaklarımızı yıkayıp yuvarlak dilimler halinde keselim ve önce una bulayıp daha sonra kızgın yağda kızartalım. (dilerseniz kızartmak istemezseniz haşlayabilir veya fırında az yağla pişirebilirsiniz.Ama inanın unla kızartmak şahane bir lezzet)Kızaran kabaklarımızı fırın kabımıza iki üç kat kabak dizelim.
Süt, un ve 1 çay kaşığı tuzla koyulaşana kadar sosumuzu pişirelim.Kabaklarımızın üzerine sosu dökelim ve üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim ve çörek otu serpiştirelim.
Fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Süt, un ve 1 çay kaşığı tuzla koyulaşana kadar sosumuzu pişirelim.Kabaklarımızın üzerine sosu dökelim ve üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim ve çörek otu serpiştirelim.
Fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder