3 Temmuz 2014 Perşembe

Kıymalı Girit Kabağı Dolması

Malzemeler:
4 adet girit kabağı
1 adet soğan
1 su bardağı pirinç
4 yemek kaşığı dana kıyma
Karabiber
Kırmızı biber
Nane
Tuz
Girit kabaklarımızın içini oyalım.Kabakların içinden cıkan kabak içini sakın atmayın tarifin sonunda onunla güzel bir meze tarifi vereceğim.Mutfakta hiçbir malzemeyi atmayın değerlendirin.Bir tabakta yıkanmış pirinçlerimizi, kıymayı, küçük doğranmış soğanı ve baharatlarla tuzu koyup, sıvı yağ döküp karıştıralım.Kabaklarımızın içini biraz tuzlayıp üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde içlerini kıymalı harçla doldurup kendi kapaklarıyla üstlerini kapatıp kısık ateşte pişirelim.Dilerdeniz yemeden az önce biraz fırına verip çıtır olmasını sağlayın.Afiyet olsun.

Yoğurtlu Kabak Meze
Girit kabaklarının içinden çıkan kabak içlerini minik minik doğrayalım içerisine 3 diş sarımsakta doğradıktan sonra sıvı yağda kavuralım.Soğuyunca mydanoz ve dere otu doğrayıp yoğurt ilave edip tuzunu ayarladıktan sonra karıştıralım.Afiyet olsun.Çok hafif ve lezzetli bir mezedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder