11 Haziran 2014 Çarşamba

Zeytinyağlı patlıcan


Malzemeler:

3 adet patlıcan
3-4 adet domates
7 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
Kızarmak için zeytinyağ


Patlıcanların acısını almak için tuzda bekletilir daha sonra yıkanarak suyu süzdürülür. Yapışmaz yüzeyli bir tencereye yaklaşık 1 çay bardağı zeytinyağ dökülür ve patlıcanlar iri küpler halinde doğranır ve 6-7 dakika sotelenir.Ardından küp doğradığımız yeşil biberler biraz kavrulur ve tenceremizin kapağı kapatılarak pişirilir. Pişmesine yakın küçük küçük doğradığımız domates ve sarımsakları ilave ederek kapağı kapatıp pişmesini bekleyiniz. Damak tadınıza göre tuzunuzu ayarlayınız. Tüm zeytinyağlılarda olduğu gibi ocağı kapattığımızda tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağ ilave edilir daha yoğun bir lezzet için dinlendirilir.Oda sıcaklığında servis edilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder