Damağımımızda aynı anda hem acıyı hem tatlıyı hissetmek sizce de heyecan verici değilmi? Meyveleri et yemeklerinizde kullanmaktan çekinmeyin, hadi başlayalım...
Malzemeler:
Köfte için;
500 gram kıyma
1 orta boy soğan
Yarım çay bardağı ekmek kırıntısı
Karabiber, kimyon ve tuz
Sos için;
4 adet acı sivri biber
4 adet domates
Yarım elma
Yarım küp şeker
Tuz
Kıymayı, soğan rendesini, ekmek kırıntısını, baharat ve tuzu karıştırıp güzelce yoğurup iri köfteler hazırlıyoruz. Sos tavamızda biberlerimizi ince ince doğrayıp ayçiçek yağında kavuruyoruz. Rendelenmiş elma ve domateslerimizi, yarım küp şekeri ilave edip sosumuzu pişiriyoruz ve ardından tuzu ilave edip kızarttığımız köftelerin üzerine sosumuzu döküp, servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder