Kendime akşam için mini bir doğum günü pastası hazırladım. Hem pratik hemde çok hafif bir tarif,deneyin...
Malzemeler:
Kek için;
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket ( 25 gram ) kakao
1 paket kabartma tozu
Un
Kreması için;
İster tereyağ,pudra şekeri ve vanilya ile pastacı kreması veya hazır dolgu kreması kullanabilirsiniz.
Yumurtalar köpürene kadar iyice çırpılır ve şeker ilave edilerek çırpmaya devam edilir. Sırası ile süt,yağ ve kakao ilave edilerek un azar azar eklenip kabartma tozu dökülür ve istenilen bir kalıpta 165 derece ısılı fırında pişirilir. Kekimiz pişip soğuduktan sonra elimizle ufalanır ve yarım çay bardağı süt ile yumuşatılır.Mini pasta kalıbımıza (eğer kalıbınız yoksa karton ile kendinizde hazırlayabilirsiniz.) taban olarak kekimiz koyulur ve elimizle iyice bastırılarak hava boşlukları kapatılır.Üzerine pasta kremamız koyulur ve bir kaşık yardımıyla iyice bastırılır.Aynı şekilde kalıbın yüksekliği kadar kek ve krema katları oluşturulur.Yavaşça kalıp yukarı çekilip,pastadan ayrılır.
Pastamızın kenarlarını fındık ve çikolata parçalarıyla süsleyip,üzerine istediğiniz bir meyvayı ben çilek kullandım süsleyiniz ve buzdolabında soğumaya bırakınız.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder