17 Haziran 2014 Salı

Kek Kurabiyesi



250 gram margarin
1 yumurta
3 fincan pudra sekeri
4 fincan un
5 fincan misir nisastasi
1 paket kabartma tozu
25 gram (kucuk paket) kakao
Uzeri icin damla cikolata

          Margarin, yumurta ve pudra sekeri yogrularak krema haline getirilir. Un ilave edilir, yogrulur. Ardindan misir nisastasi, kakao ve kabartma tozu ilave edilip ele yapisan dondurma kivaminda hamur elde edilir. Bir dondurma kepcesi veya tatli kasigi yardimi ile yagli kagit serilmis firin tepsisine aralikli yerlestirilir.

Sekilleri bicimsiz olabilir aldirmayin piserken duzgun bir hal aliyorlar.

175 dereceli onceden isitilmis firinda hafif kizarana kadar pisirilir.Sicakken tepsiden tabaga alirken dikkatli olun dagilabilir. Sogudugunda servis yapin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder