23 Haziran 2014 Pazartesi

Kahvaltinin Yildizi

    Pazar sabahlari uzun süren kahvaltı keyfi, hoş sohbetler ve tüm ailemizin birarada oldugu hayata küçük bir ara bizim için... Bu anlarimizi daha da keyifli hale getirmek icin yeni tatlar yeni güzellikler arayişimiz. İşte bu haftasonu yeni lezzetimiz...

Malzemeler:
İki porsiyon icin;
Yarim kangal sucuk
200 gram eski kasar (cabuk erimiyor, daha cok lezzet katiyor)
2 adet domates
2 adet yumurta
İstege göre 2 adet yeşil biber
1 yemek kasigi tereyag

  Toprak güvec kaselerimize yarim kangal sucugu ikiye küp küp keserek paylastiriyoruz ve yeşil biberleride ince dograyip önceden isitilmis 175 dereceli firinda 5 dakika pisirip kaselerimize küp dogranmiş eski kaşari,küp dogranmiş domatesler ve her toprak güvec kasesine yarim kaşik tereyagini ilave edip tekrar sicak firinda pisirip cikartiyoruz. Her bir güvece 1 adet yumurta kiriyoruz ve kariştirarak güveclerin kendi sicakliginda yumurtalarin pişmesine izin veriyoruz.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder