28 Haziran 2014 Cumartesi

Bayatlamayan Poğaça

Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı maden suyu
1 paket ınstant maya ( toz maya )
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Üzeri için yumurta sarısı
Üzeri için mavi haşhaş
Un


   Unun ortası havuz gibi açılır ve maya,şeker ilave edilip ılık süt dökülür.Daha sonra maden suyu ve sıvı yağ,tuz ilave edilip azar azar un dökerek yumuşak bir hamur elde edilir.Ilık ortamda 2 saat kadar mayalanmaya bırakılır ve mayalanan hamur istenilen büyüklükte yuvarlanıp üzerine yumurta sarısı ve mavi haşhaş serpilerek önceden ısıtılmış 165 dereceli fırında pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder