11 Haziran 2014 Çarşamba

Patatesli Poğaça


      Bugün teyzem Necla Kurtçu'ya misafirdim. Enfes,lezzetli ve kolay yapımlı bir poğaça yedim,sizler için hemen tarifini aldım.Hadi buyrun...

Malzemeler:
250 gram margarin
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
Üzeri için 1 yumurta sarısı
Un

İç malzeme:
4 patates haşlanır ve rendelenir
Karabiber 
tuz

Margarin ve sıvı yağ özleşene kadar yoğrulur.Yumurta,şeker,tuz,süt ilave edilip karıştırılır. Un ve kabartma tozu ilave edilir. Azar azar un ilave edip,yoğurulur. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır elimizde yassılaştırarak iç malzeme koyulur ve poğaça yuvarlanıp şekillendirilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve arzuya göre haşhaş tohumu serpilerek 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder