21 Haziran 2014 Cumartesi

Peynirli Külah Börek


Malzemeler:
1000 gramlık milföy hamuru
2 yumurta sarısı ( uzeri icin )
İç malzeme:
1 kutu krem peynir
250 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kasığı pul biber

           Milföy hamurları uzunlamasına şeritler halinde kesilir ve metal külah kalıplara ( Eminönünde pasta malzeme dükkanlarında bulabilirsiniz. ) yukarıdan başlayarak yağlı kağıt sarılmış külaha uçları üstüste gelecek şekilde sarılır.

Yaklaşık 12 adet külah elde ediyoruz. Yumurta sarısı heryerine sürülür ve önceden ısıtılmış 175 derece ısılı fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarttığımızda sıcakken dikkatlice hamur külahımız kalıbından çıkarılır ve soğumaya bırakılır.Diğer tarafta krem peyniri ve ufaladığımız beyaz peyniri,ince kıyılmış maydanozu,pul biberi karıştırıp harç elde edelim ve külahlarımızın içini bu harçla doldurup servis yapalım.Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder