Malzemeler:
Kek icin;
3 yumurta
Yarim su bardagi seker
1 - 1, 5 su bardagi un
1 cay kasigi kabartma tozu
Bir tutam tuz
İc kremasi icin;
2 su bardagi sut
Yarim su bardagi seker
2 yemek kasigi un
1 cubuk vanilya veya hazir paket vanilyada olur
1 yumurta sarisi
Üst krema;
1 paket krem santi
1 cay bardagi sut
Üzerini suslemek icin dilediginiz bir sos
Yumurtalar köpürene kadar çırpılır. Şeker,bir tutam tuz ilave edilip çırpılır ve un yavaş yavaş ilave edilerek kabartma tozu ilave edilir.Kek hamurumuzu dikdörtgen bir fırın tepsisine yağlı kağıt sererek ince bir tabaka halinde tepsiye dökülüp,düzeltilir.
160 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Kurutmamaya özen gösterin. Eğer hamurunuz kurursa çıktıktan sonra nemli bezle üstünü örtün kekiniz yumuşayacaktır. Keki sıcakken rulo hale getirin ve diğer tarafta kremayı hazırlayın. Yumurta sarısı,süt,vanilya,un ve şekeri karıştırıp göz göz olana kadar pişiriyoruz. Rulo yaptığımız keki açıp içine kremayı sürelim ve muzları yerleştirelim.
Rulo olarak saralım ve ek yerini alta getirelim.Süt ve krem şantı çırpılır ve hazırlanır. Pastamızın üzeri kaplanır buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Servis yaparken üzerine istediğiniz sosu dökebilirsiniz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder