16 Haziran 2014 Pazartesi
Elma,kuş üzümü ve cevizli tart
Çayın,kahvenin yanına hoşsohbet bir dost ve ağızda dağılan bir tart nasıl gider desem? Sanırım hepimiz hem fikiriz.Arkadaşlar,dostlar sizden tart tarifiniz benden,hadi başlayalım...
Malzemeler:
tart hamuru için;
250 gr. soğuk margarin
1 yumurta
12 tepeleme yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
iç malzeme;
3 büyük boy elma
yarım su bardağı kıyılmış ceviz içi
yarım çay bardağı kuş üzümü
3 yemek kaşığı şeker
1 - 1,5 yemek kaşığı tarçın
Tart hamuru için soğuk margarini ufak parçalara kesip pudra şekeri ve yumurta ile yoğuruyoruz. Hızlı olmalıyız margarin fazla erimesin. Kabartma tozu ilave edilir ve un azar azar ilave edilerek hamur yoğrulur buzdolabında yarım saat dinlendirilir.Tart kalıbımıza veya herhangi bir kalıbın altına yağlı kağıt serilir ve hamurumuzdan bir avuç ayırıp buzluğa kaldırarak diğer hamuru merdane ile un serperek kalıbımızın genişliğinde açıp yağlı kağıt serilmiş kalıba yerleştiririz. Buzdolabında 20 dakika dinlendirip hamurun üzerine çatalla delikler açıp başka bir yağlı kağıt serip sahte dolgu oluştururuz. Ben nohut kullanıyorum hamur kabarmasın diye
175 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir ve soğuması için çıkarılır.Diğer tarafta elmalar rendelenerek şeker,tarçın,ceviz,kuş üzümü ilave edilip suyu çekilene kadar pişirilir.Ön pişirme yaptığımız tart hamurunun üzerine düzgünce yayılır ve buzlukta beklettiğimiz hamur üzerine rendelenir.
175 derece ısılı fırında kızarana kadar sadece üst pişirme seçeneği ile pişirilir.Ön pişirme yapmamızın nedeni elmalar hamuru yumuşatmasın ve ağızda dağılsın diye yapılmaktadır.Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder