Malzemeler:
2 adet yumurta
250 gram tereyağ veya margarin
1 su bardağı çekilmiş fındık içi
1 su bardağı pudra şekeri
25 gram ( bir paket ) kakao
1 çubuk vanilya
Aldığı kadar un
Oda sıcaklığında tereyağ ve yumurtaları yoğurup,pudra şekerini ilave edip iyice yoğuralım. Vanilya,kabartma tozu ve azar azar un ilave edilip yoğurulur. Hamur iki parçaya ayrılır ve bir parçasına kakao ilave edilip iyice özleştirilir.Beyaz hamuru yarım cm kalınlığında açalım ve üzerine fındık parçaları serpilir. Diğer tarafta açtığımız kakaolu hamuru beyaz hamurun üzerine koyup,rulo şeklinde saralım buzdolabında 15 dakika dinlendirdikten sonra bir parmak kalınlığında kesip tepsiye dizelim ve önceden ısıtılmış 170 derecede pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder