Malzemeler:
6 yaprak milföy hamuru
50 gr. tereyağ veya margarin
Krem çikolata
Yarım çay bardağı şeker
Milföy hamurundan iki yaprak yanyana koyulur ve merdane ile açılır. Her iki milföy hamuru için aynı işlem yapılır,açılır.
Açtığımız milföy hamurlarının arasına eritilmiş tereyağ veya margarin fırça ile bol yağlanır ve üstüste yağlanan hamurlar koyulur ve tek yufka olacak şekilde merdane ile açılır. ( erimiş margarini sıcak kullanmayın milföyler yumuşar ve açması zorlaşır.) önce karelere daha sonra üçgen olarak kareler ikiye bölünür. Geniş kısımlarına krem çikolata koyulur ve sarılır iki ucu ay şeklinde bükülür. Üzerine eritilmiş margarin sürülür ve şeker serpilir önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder