1 Eylül 2014 Pazartesi

Kakaolu Fındık Kremalı Kurabiye

Malzemeler:
150 gram tereyağ
1 adet yumurta
1 su bardağına yakın şeker
1 paket kabartma tozu
Un
İçerisine sürmek için kakaolu fındık kreması
Fındık içi

Tereyağ, yumurta ve şeker iyice yoğrulup krema kıvamına getirilir.Kabartma tozu ve azar azar un ilave edilip yoğrulur ve kurabiye hamurumuz merdane ile açılıp dilediğimiz bir kalıpka kesilir ve önceden ısıttığımız fırınımızda pişirilir.Kurabiyemiz soğuduğunda üzerine kakaolu fındık kreması sürülür ve diğer kurabiye ile birleştirilir, bastırılır.Kenarlarından çıkan krema bir bıçak yardımıyla sürülür ve tüm kenarları fındık içine bulanır.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder