25 Ağustos 2014 Pazartesi

Süt Dilimi Tarifi

    Çocuklarımın çok severek yedikleri, itiraf etmeliyim ki benimde :) harika bir tat; süt dilimi...
        Uzun bir zamandır yapmak istediğim nedense ertelediğim bu tarifi kendimden de birşeyler ekleyerek denedikten sonra ilk ısırığı aldığımda yüzümde ki gülümsememin ardından çok daha önce yapmam gerekliymiş, dedim.Kocaman bir tabak süt dilimi ile odaya girdiğimde çocuklar heyecanla tabağa atıldılar bu keyif tarifsiz :) En kısa zamanda deneyin derim.
        Evde yapmak o kadar pratik ve kolay ki, sizde bu tarifi denediğinizde hakvereceksiniz.Süt diliminin kremasını sürmek için çocuklarınızdan yardım alıp onlarında hem katkıları olmasını hem de eğlence katmayı başarabilirsiniz.

Malzemeler:
3 adet yumurta
1, 5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
2 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 - 1, 5 bardak un

Kreması için:
1, 5 kutu krema 300 ml. (Dilerseniz 2 kutunun tamamını kullanabilirsiniz fakat çok yoğun krema tadı geliyor, kekin tadını daha çok almak için krema miktarını azalttım.)
2 paket toz kremşanti
2 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı limon suyu
Yumurtaları iyice çırpalım ve pudra şekerinide koyarak çırpmaya devam edelim.Sıvıyağ ilave edelim çırpalım ve yoğurtta eklenerek çırpmaya devam edelim.Tarçın, kakao ve vanilyayı ilave edip iyice çırpalım.Kabartma tozu ve un azar azar ilave edilerek harcımız çırpılır ve aynı ebatta iki fırın tepsisine yağlı kağıt sererek ikiye paylaştırılarak harcımız dökülür ve bir spatula veya kaşık yardımı ile dikdörtgen şeklinde düzeltilir.160 derece ısılı fırında tek tek keklerimizi pişirelim.Gözünüz fırında olsun yaklaşık 10 - 15 dakikada pişiyor.Pişen tepsimizi fırından çıkarttığımız gibi keki yaglı kağıttan yavaşça sıcakken ayırıyoruz çünkü soğuduktan sonra çıkartmak daha zor.Keklerimiz piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz ve kremasını hazırlıyoruz.Kremayı derin bir kaseye döküp toz kremşantiyi, balı ve limon suyunu koyup mikser ile iyice çırpalım.Buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirip soğuyan kekimizin üzerine sürelim ve dikkatlice diğer keki parçalamadan üzerine kapatalım hafifçe bastırıp buzdolabında en az 3 saat dinlendirelim.Hatta bir gece önceden hazırlayabilirsiniz.Keskin bir bıçakla kekimizin kenarlarını keselim ve kenarlarını  düzleyelim.Daha sonra bıçağımızı her seferinde temizleyerek süt dilimlerini istenilen büyüklükte keselim.Ben toplam 20 dilim olacak şekilde dilimledim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder