10 Eylül 2014 Çarşamba

Patatesli Rulo Poğaça

Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
2 tatlı kaşığı şeker
1, 5 tatlı kaşığı tuz
1 paket insant maya (toz maya)
Yaklaşık 8 bardak un
Üzeri için çörek otu
İç malzemesi;
2 büyük boy patates
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi (ben eski kaşar kullanıyorum)
Kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber, tuz

Süt, şeker ve maya karıştırılır.Sıvıyağ, yumurta ve tuz koyulup karıştırılır.Azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Mayalanması için 1 saat dinlendirilir.Diğer taraftan patatesler küçük küplet halinde doğranır ve sıvıyağda sotelenir, karabiber ve tuz ilave edilir.Harcımız soğuduğunda içerisine rende kaşar ve maydanoz ilave edilip, karıştırılır.Hamur 4'e bölünür ve her parçası merdane ile dikdörtgen açılıp yarısına kadar patatesli harç koyulup, rulo şeklinde sarılır.Dilediğiniz genişlikte dilimlenerek üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir.175 dereceli fırında pişirilir.Yumuşacık çok lezzetli börek tadında poğaça oluyor.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder