Sizde benim gibi köz tadında patatesi çok sevip uzun uzun pişmesini beklemek istemiyorsanız bu tarif tam size göre.Kısa zamanda büyük lezzet...
Malzemeler:
2 porsiyon için;
2 orta boy patates ( yaklaşık büyüklükleri aynı olsun ki pişme süreleri eşit olsun )
Çeşnilendirmek için;
1 çorba kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı karbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Bir tutam taze nane
Bir tutam fesleğen
Patateslerimizi iyice yıkayalım, kabukları ile tüketeceğimiz için güzelce yıkanmalı.Mikrodalga fırına dayanıklı bir kasede patateslerimizi tuz, karabiber ve zeytinyağ ile çeşnilendirelim.Kasenin üzerini streç film ile kapatalım.
Mikrodalga fırınımızda yüksek ayarda yaklaşık 8-9 dakika pişirelim.Mikrodalga fırından çıkarttığımız patatesleri bir bıçak yardımı ile pişip pişmediklerini kontrol edebiliriz.
Patateslerimi daha çok lezzetlendirmek için onları tekrar tuz, karabiber ve zeytinyağ ile çeşnilendirelim ve üzerlerine birkaç dal taze nane ve fesleğen koyup normal fırınımızda 180derece ısıtılmış olmalı yaklaşık 10 dakika pişirelim.Afiyet olsun.
Servis önerisidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder