23 Ağustos 2014 Cumartesi

Çikolatalı Vişneli Kek

Malzemeler:
200 gram tereyağ
100 gram bitter çikolata (kakao oranı ne kadar yüksek olursa o kadar lezzet katar)
3 yumurta+1 yumurta
8 çorba kaşığı şeker(şekerli seviyorsanız miktarı arttırabilirsiniz)
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
1 - 1, 5 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 kase çekirdekleri çıkarılmış vişne
Tereyağımızı ısıya dayanıklı bir kapta ocakta eritelim ve ocağı söndürdükten sonra yağın sıcaklığıyla erimesi için çikolatamızı içine atalım.Diğer taraftan yumurtaları iyice çırpalım ve şekeri ilave edip çırpmaya devam edelim.Ardından süt ve kakaoyu ve azar azar unu ve  kabartma tozunu ilave edelim.Eriyen çikolatalı karışımımızı içine döküp kek harcını karıştıralım.Vişnelerin üçte birini az miktar unlayarak harcımıza katalım ve kısa bir süre karıştıralım.Yağlanmış kalıbımıza harcımızı dökelim ve kalan vişneleride üzerine serpiştirelim.160 derece ısılı fırında pişirelim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder