1 Ekim 2014 Çarşamba

Elmalı Kurabiye

Malzemeler:
1 adet yumurta
200 gram margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 bardak şeker
1 paket kabartma tozu
Un

İç Malzeme:
4 orta boy elma
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerini bulamak için pudra şekeri

Margarin,sıvıyağ, yumurta, şeker ve yoğurt iyice yoğrulur.Azar azar un ve kabartma tozu ilave edilip yumuşak ele yapışmayan kurabiye hamurumuz elde edilir.Daha önceden  elma  sosumuzu hazırlayıp, soğutalım. (elmalar rendelenir, şeker ve tarçınla suyu çekilene kadar pişitilir.) Hamurdan parçalar koparıp 5-6 bezeye bölelim ve merdane ile açtığımız bezeleri 6 eşit parçaya bölelim ve geniş kısmına elmalı sosumuzdan koyalım yuvarlayarak uç kısmınadoğru rulo şekline getirelim.165 dereceli fırında pişirelim, kurabiyeler henüz sıcakken pudra şekerine bulayalım.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder